Hur skall man hinna med allt?

Det är en jobbig fråga, speciellt för en person som jag själv då jag vill testa på så mycket som möjligt och gärna precis nu med en gång 😉 När skall man känna sig nöjd och kan man någonsin göra det inom ett visst område? När jag fick gå ifrån mitt jobb för snart 2 år sedan, där jag inte hade något mer att ge och utvecklades noll, så hade jag och min sambo stora planer om mjölkgård, men av olika anledniningar har vi lagt ner den planen, då det rörde sig om alldeles för stora summor pengar. För att då få chansen att arbeta inom lantbruket gick jag en djurskötareutbildning och mjölka kor. Insåg tyvärr att dagarna blev för splittrade vilket gjorde att jag inte kunde träna mina hundar så som jag ville, och sökte istället nötproduktionsjobb istället. Tyvärr, tog även detta stop då det inte finns något sådant arbete inom bra pendlingsavstånd ifrån vårat boende. Med i bagaget har jag en helt ny syn på gårdar och bönder och på våra produktionsdjur, krav- och konversiellt jordbruk och en ny bekantskapskrets med samma intresse 🙂 Något som jag nästan alltid underhåller är hunderiet, och i dagsläget läser jag hundens beteendebiologi 2, men det finns så enormt många kurser och föreläsningar som jag vill gå på att jag blir alldeles snurrig 😛 Där är även en till fundering som jag har om jag skall satsa på hundyrket, eller ett annat bra arbete för att kunna arbete med mina egna hundar i den utsträckningen jag vill, den frågan bollar jag med mig själv ständigt. Hur skall man hinna med och testa alla raser som man är intresserad utav? 🙂 Behöver bli minst 200 år, för att gå igenom alla eller skall man vara nöjd med dom man har, vilket jag absolut är i dagsläget…men är ändå svag för en liten snuservalp till, eller varför inte en pinscher? 🙂 Sedan hur skall man bo? Vad är smidigast, om man vill ut och tävla året runt på helgerna, hyra hus, köpa hus, köpa liten gård eller hyra liten gård? Sen om man skall tävla flera helger om året är det smidigt att skaffa någon form av övernattningsbo, och i dagsläget lutar det mesta åt en husvagn, då det är smidigast när man har hundar, att ”boendet” kan stå kvar medans man har bilen. Vi har ju haft en VW buss förut, men det är en aning trångt och sen väldigt bökigt när man skall iväg på tävlingarna, dock mysigt 🙂 Ja, blä….finns mycket att fundera på, men hoppas att några pusselbitar kan falla på plats under detta året, då de senaste åren har varit rikgit tuffa både fysikt och psykiskt. Om man skulle kolla på lite utbildningar i alla fall? Är ju alltid kul att få lära sig mer så man inte ”fastnar” i ett tråkigt Svensson liv. Dock är ju det fördelen att man har en trygg grund att stå på, men skall man nöja sig med det när man bara lever en gång?

Testligger sovplatsen på busstaket 🙂


Längtar efter campingsäsongen

Annonser

En kommentar på “Hur skall man hinna med allt?

  1. petrakarin skriver:

    Kul att höra om dina funderingar!
    Jag sitter själv och försöker reda ut alla drömmar och planer. Vill göra allt och lite till på en gång, men tyvärr måste jag välja. Och kanske ta tag i det andra senare om jag får möjlighet. Obegränsat med tid och pengar, speciellt tid, hade varit något känner jag ibland…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s