120 mil senare…

Ja, det har varit vääääldigt mycket bilåkande den här veckan och än är den inte slut 🙂 I tisdags var det en föreläsning om hur man tränar bort pip- och ljud nere i Göteborg. Det var stor publik som hade kommit för att lyssna till Anna Haeggblom Bjellå, som har arbetat med ljudträning på ett strukturerat sätt. Föreläsningen var väldigt trevlig, men tycker tyvärr jag personligen fick ut något nytt angående ämnet. Tyckte även att Anna slingrade sig ur vissa frågor som ställdes och var rätt otydlig i sitt träningstänk vid vissa tillfällen. Men smaken är som baken: delad, så detta är bara mitt tycke 🙂 Därefter for jag och Hillevi (som oxå var på föreläsningen) till Mc Donken för att tjata och äta lite. Klockan sprang iväg och jag kom hem kanske en aning sent för att stiga upp kl 05 morgonen där på 😉 Onsdagens schema var att jag och doggsen skulle åka upp till Fjugesta, Örebro för att deltaga på en ”Avslappning och Kontroll” kurs i två dagar för Fanny Gott och Thomas Stokke.

Vi var sex instruktörer och fyra demoekipage under dagarna, där vi instruktörer fick lägga upp olika träningspogram inom avslappning och kontroll. Det var ett härligt gäng  med nya ansikten som jag lärde känna där två utav tjejerna skulle övernatta på samma ställe som jag 🙂 Vi tre hade hela ”stället” för oss själva, som var ett renoverat gammalt lantställe med ca 8 rum och ett gemensamt kök, där te och nattmacka intogs innan vi kröp in i våra rum 😛  Bra ställe om man har hund, då dessa var mer än välkomna. Elisabeth som den ena tjejen hette var demoekipage med sin storpudel och den andra tjejen Tove, var demoekipage med sin malle. Två störtsköna hundar men en härlig attityd och arbetsmotor. Hade beställt ett enkelrum och det var ett lyxigt rum med dubbelsäng, så jag och hundarna hade gott om plats 🙂 Efter bara ca 3 tim sömn natten innan, somna jag innan jag hann lägga huvudet på kudden och sov supergott! Torsdagens upplägg var ungefär den samma som onsdagens, bara att vi körde lite mer praktiskt. Under onsdagen och torsdags förmiddag var det i princip bara repetition för min del av kunskap (dock alltid bra att få lite repetition) men under sista delen av torsdagen fick jag många bra tips och råd om olika övningar, framförallt i belöningstänket som jag kommer ha stor nytta utav med mina egna hundar.


Avslappning är en viktig del i träningen

Sammanfattningsvis tycker jag dagarna var helt oki och kul att slutspurten gav lite nytt tänk 🙂 Idag blir det nog lite lugnare med telefonsamtal och mailsvarande. Kommer även fortsätta bodyworkträningen och stretchingen utav nacke och rygg på hundarna, då jag märker att de blir mer stabila och avslappnade utav övningarna vi kör igenom varje dag. Helgen består utav lite hundträning och eventuellt lite snickeri…men men vi får se 🙂 Ne, nu är det dax för lite frukost. Besiktigade silverpilen i morses, gick sådär kan man väl säga. Blev lite punkter som nisse får försöka fixa, så vi kan ombesiktiga den så det inte blir körförbud 😦 Hmm, har jag nämnt något om att en nyare bil skulle sitta fint??? 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s