Nyår

Då är det inte många timmar kvar på detta året. Jag är lättad över att vi beslutade oss för att ta bort våran gammelvovve i höstas eftersom de i år har skjutit raketer här hemma i nästan en veckas tid 😦 Nyår var en riktig plåga för honom och inga lugnande medel hjälpte. Han försökte några gånger gräva sig genom klinkersen i badrummet likaså ut genom ytterdörren. Usch, vad det gjorde ont att se honom lida på det sättet och värre blev det med åren. Så i år är första gången på ca 9 års tid han slipper att uppleva helvetet. Jag är oerhört tacksam över att Eros är helt oberörd. Vi har varit ute på promenad som vanligt trots knallar och ljud och det ända han gör är att vända upp mot mig och ta kontakt och vifta hysteriskt på sin lilla råttsvans 😉 Jag själv tycker faktiskt att de färgande raketerna är fina, men kinasmällare o dyl har ingen funktion mer än skada med sitt tjutande ljud :(. Jag fattar inte hur oftast mindre barn får tag på smällarna så långt innan nyår? Va f*n gör föräldrarna?? Att införa ett förbud mot smällare kommer nog aldrig att lyckas, men man kan däremot reglera tiden för användande till tolvslaget och ca 10-15 min därefter. Nä, fy blir mest irriterad när jag tänker på hur man kan skjuta upp pengar, förstöra miljön och utsätta både människor och djur för lidande. Vi svenskar som oftast skryter om hur miljömedvetna vi är och om hur duktiga vi är mot våra medmänniskor försvinner i ett nafs när det närmar sig nyår. Finns många som kämpar mot fyrverkerier med namnlistor och affärer som inte säljer raketer, men kommer det bli en förändring tack vare att ”några” sätter ner foten och säger ”nej tack till raketer”? Den som lever får se och under tiden så vill Eros hälsa:

Annonser
Detta inlägg postades i Helg.

En kommentar på “Nyår

  1. Gabbi & Edwin skriver:

    GOTT NYTT ÅR önskar vi er också!!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s