Lydnadsträning

Träningen inför lydnadsdebuten går väl sakta men säkert framåt för mig och Eros 😉 Det är såklart en hel del detaljer att träna på och att underhålla, men i det stora hela så känns det helt oki. Jobbar småpass varje dag, men fokuset i fotgåendet måste bli bättre så det är något vi kämpar hårt med. Han har bra fokus i fotpositionen, men så fort vi börjar röra oss framåt tittar han rakt fram eller ner i backen efter bleöning 😉 Jag bryter ner och jobbar mycket baklängesmarch blandat med korta korta sträckor framåt där blick uppåt belönas. Sen har han en förmåga att svänga ut snuser-rumpan så han typ går som en krabba, men där jobbar jag mycket mot vägg för att han skall förstå att han skall gå rakt 🙂 Det blir bättre och bättre för varje träningspass, men sen är det ju de där nedrans störningarna som skall på och då blir det genast svårare, men men det kommer, det kommer 😀
Har varit rätt mycket det senaste i Alfa hundcenter med Gabbi och Edwin och fått till några riktigt bra pass. Toppen med ”andra” ögon och toppen med störningsträning. Har även fått filmat lite utav våran träning så här är lite smakprov på de:

Ställandet under gång inför lydnadsklass 1

Läggandet under gång inför lydnadsklass 1

Som sagt på filmerna ser man ju tydligt vad gäller fotgåendet. Vill ha ha in honom mer plus fokus på mig. Jobbar fortfarande med belöningar i dessa två momenten, dock inte lika mycket nu som förut. Signalkontrollen måste bli bättre och mer störning i form av kommendering behövs 😉

 

 

 

Annonser

2 kommentarer på “Lydnadsträning

  1. Pia Möller skriver:

    Bara att boka debut ju! Ser ju finfint ut!

  2. Gabbi & Edwin skriver:

    Det ser jättefint ut & ni har utvecklats så mycket – snart dags för debut kompisar 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s