Genombrott

Är så JÄVLA nöjd över lydnadsträningen igår. Vi mötte upp Gabbi och Edwin som vanligt vid Alfa hundcenter för två timmars lydnadsträning. Toppen att det finns en billig och ok hall att hyra när man har hundar som inte riktigt tycker det är kul att utföra moment som tex ligg i skitvädret som är nu 😉
Som vanligt gör vi upp under ca 5 min vad vi behöver och vill träna på. Några standarmoment är typ gruppmomenten som i våra fall är platsliggning(dock är vi ju inte så många, så grupp o gruppmoment men men 😉 ) Sen kör vi på rätt intensivt med att turas om att träna det vi behöver träna på medans den andra hunden får träna passivitet  medans vi som förare tittar på och hjälper varandra. Superbra för hundarna att även träna på att vara lugna och passiva när det inte är deras tur.
Igår körde jag och Eros igenom med kommendiring:

Tandvisning: Inga problem han sitter jättefint, men vi behöver lägga in manliga hjälpare 🙂

Apportering: Lite bakslag, då han börja ”rulla”/”tugga”. Fåtal rep. men valde att bryta för att träna upp den hemma igen.

Hoppet:
Stabil i lämnandet, fint utförande, något snea sättande.

Inkallning:
Stabil i lämnandet, bra tempo i utförandet, något sena sättande.

Läggande under gång:
Daa, funka 3 av 5 gånger då han gärna väljer att ”stå”  istället för ligg,så mer signalkontroll och återgångar utan uppsättanden.

Ställande under gång:
Funkar 4 av 5 gånger, ibland kommer ett ligg istället ;), signalkontroll och träning på återgångar så han håller positionen.

Platsliggning:
Tobben bra! Låg bra i 2 min, återgick och gav belöning för att jobba ytterligare 1 min. Han ligger ner hela tiden men skiftar position ibland på huvudet och rycker något i bakbenen. Inte lätt för en taggad snuser att ha myror i brallan 😉 Men är supernöjd! Går alltid träna mer och med mer störningar. Förra gången jobbade vi med att ena hunden skulle jobba plats, medens den andra drogs upp i lek efter en stund, eller blev inkallad och det funka super för både Eros och Edwin, duktiga killar!

Linförighet:
Ååå sånt jäkla genombrott!!!!! Fasen vad jag har kämpat med detta. Då linförigheten är som en röd tråd genom hela lydnaden så vill jag att det ska se bra ut och funka bra med fin attityd. Jag har liksom aldrig fått till det på ett bra sätt, utan han har alltid svävat ut med rumpan när han vill ha kontakt med mig så han går som en krabba 😦 Har testat att jobba mycket mot vägg, korta sträckor, brytit ner det till typ bara något steg och belöna kontakt men det har liksom aldrig riktigt funkat. Igår gjorde vi så att Gabbi skulle klicka när hon tyckte att han gick bra så jag bara koncentrerade på att gå. Efter några klick och superposition kom vi fram till vad problemet var och det är att han behöver få mer space 🙂 Jag har ju velat ha honom ”nära” vid vänster ben, men när han då försöker kolla upp på mig svävar han ut. Nu upptäckte vi om han har ögonmått mätt ca 15 cm space mellan mig och honom, så går han spikrakt, kan snegla uppåt på mig utan att sväva ut och hålla positionen så den inte blir skiftande! Snacka om toppenkänsla och vilket pass med linförighet vi fick till 😀 Det är tur att man har externa ögon och en tränakompis att bolla problem med, så man tillslut kan lösa dom! Är så jäkla glad att vi hittade ”felet” så att vi äntligen kan få till detta momentet, då det är typ det som gör att allt faller….men inte nu längre! Tack Gabbi för en toppenträning!!!

Vid 17.30 var träningen över för denna gången och jag hade ett glädjerus med mig hem 🙂 Väl hemma så var inte skägget nöjd utan vi körde vidare med signalkontroll och ingångar(med kloss). Han är så jäkla rolig att arbeta med och han vill bara mer och mer. Fasen, han blir ju aldrig nöjd 😉 Ska inte klaga för han är så jäkla söt när han kommer med sin skunk och vill träna.
Idag är det inte många knop. Vart en långpromenad i skitvädret men nu sitter jag här och sneglar tv medans Eros ligger jämte och sover tungt. Regnet smattrar utanför så det är ändå rätt behagligt. Får väl jobba lite lydnad sen när han vaknat till liv nu när vi kommit in i sånt flyt 🙂

Inte långt kvar tills det är sol och bad som gäller….längtar!

Annonser
Detta inlägg postades i Eros.

En kommentar på “Genombrott

  1. Gabbi & Edwin skriver:

    Tack själv för jättebra träning 🙂 Ni var jätteduktiga igår & kul med framsteg!!
    Vi får kämpa vidare å hårdträna men sen kommer vi bli farliga hehe 😀
    KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s