Föreläsning om näringslära

Mys i soffan innan lite stadsbesök. E ska vaccineras och jag och Frida har lite ärenden att uträtta. Igår var jag och Gabbi och fler kända ansikten på föreläsning om näringslära med Maths Lindberg. Det var mycket nyttigt och jag lärde mig en hel del vad gäller hundfoder. Fick även en del riktmärken att tänka på vad gäller mängd av magnesium i foder då överskottet angriper lever och njurar vilket såklart inte är bra och att det är viktigt att byta till seniorfoder när tiden är inne. Håller man sig till något utav de 10 stora märkena så får hunden den mat den behöver. Det man hela tiden skall tänka på, som med allt annat, är att titta på varje individ. Vissa kan funka toppenbra i 15 år på ett ”billigt” ica foder och då kör man på det, även om innehållet generellt sett inte är det bästa.

Han nämde även ur ren vetenskaplig synpunkt att Barf och färskfoder inte uppfyller hundens näringsbehov. Han sa att han själv med sina 30 års erfarenhet inom näring aldrig skulle kunna barfa en hund då han aldrig skulle kunna kombinera ihop rätt innehåll. Så han tycker det är intressant hur andra ”vanliga” hundägare skulle lyckas ;). Vad gällde färskfodret så påpeka han att återigen se på varje individ, då det för vissa funkar bra men att det generellt sett inte är anpassat till hundens näringsbehov. Avslutningsvis efter info om protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler avslöja han att det enda han tillsätter hos sina egna hundar är fiskolja, då han har sett och vet att det hjälper till med bättre päls och hud. Annars är det bara att hålla sig till de stora märkena och till ”rätt” grupp beroende på om man har en valp, unghund, aktiv hund eller seniorhund så får hunden det den behöver. Jag var riktigt nöjd med föreläsningen som höll på bra mycket längre än tänkt 😉 och åkte hem med mer kunskap än innan, precis som det ska vara efter en kurs/ föreläsning :D.

20120223-125603.jpg

Eros njuter för fullt av solen som tittar fram 🙂

Annonser

En kommentar på “Föreläsning om näringslära

  1. Gabbi & Edwin skriver:

    Tack för en härlig dag i onsdags & jag tyckte också det var en riktigt bra föreläsning 😀
    Vi får klura om vi ska gå på den där ”Sommarens Faror” också!!

    KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s