Årets första tävling

Igår bar det iväg mot Varbergs BK för årets första agilitytävling. Både mor och far ville följa med så det fick bli husbilen ner så vi hade ett krypin för att kunna fixa lite middag och vila om man så  ville 😉 Väl nere var det lite mulet så vi bestämde oss för att slå upp tältet för säkerhetens skull. Himla smidigt att ha ett krypin vid planen där man kan sitta mellan loppen och spana på alla andra deltagare. Vissa är trevligare än andra att spana på. Satt en tjej med två olika varianter av vallhund ett snäpp framför oss. Det värkade vara en hel del som reagera på sättet hon hantera sina hundar. Hon körde med den ena medens den andra fick vänta som gjorde den enormt stressad. De satt fastbundna vid en stol utan möjlighet till att gå undan folk som gick förbi. Hunden som inte körde blev lämnad till olika personer medans matte körde den andra, där den blev tillsagd på olika sätt att vara tyst och stilla. Behandlingen gjorde bara att den gick mer och mer upp i varv. När matte väl kom blev den överlycklig och gjorde överslagshandling genom att naffsa i händer, varav matte blev förbannad och drog ner den i backen. Mindre kul att se med andra ord 😦 . Återigen är burträning och egen plats av stor vikt om en hund skall klara av att prestera sitt bästa under en tävlingsdag. Om den inte skall tävla är det bra om den har möjlighet att gå undan till en egen plats där den kan få slappna av och vänja sig vid en stökig miljö under positiva omständigheter.

Bästa investeringen, Hansesgårdens tält. Lätt att bära och lätt för en person att sätta upp. Perfekt skydd mot både sol och regn för hund och ägare 😉

Dagens tävling var enbart klass 2 i alla storlekar, men A och B lopp som innebar 4 starter. Det är skönt att slippa de långa dagarna som det lätt blir när alla klasser är med. För tillfället kan jag ju sålla bort vissa tävlingar nu när vi är i klass 2 både i hopp och agilityklassen 😉
Första loppet igår var agility A, där banan kändes rolig. Det ända som kändes klurigt var ingången till slalomet och att det var ett väldigt gammalt slalom med flertalet metallstöd i hundens väg. Att han har fått upp ett grymt sug på balanshindren var ju en annan överraskning när vi sedan körde 😉

Är grymt nöjd över vårat första lopp 😀 Att han tar slalomet så fint efter A-hindret känns extra kul. Att han sedan bjuder på att dra upp på balanshindren gör inget, då vi jobbar på att Eros skall bli mer självständig och ”våga” ta för sig mer på banan 🙂 Kul att han har fått upp suget, men bra info. att jag hädanefter måste täcka upp vägen för balanshindren 😉 Starten är oxå ett moment som jag måste träna ännu mer på. Han tjuvar 99% av gångerna, så måste fundera igenom hur jag skall ha det. Farten är ju bara toppen!!!

Dagens bästa lopp! Trodde vi var felfria ända tills vi kom till tältet där jag fick höra att han rev sista hindret 😦 Jaja, återigen härlig fart och skön känsla. Bra sug på slalomet som är skönt att se, då det var något som krångla mycket förra tävlingssäsongen. Återigen så behöver jag fundera igenom våra starter som inte är ok.

Vårat tredje lopp som var agilityklass B, gick väl sådär. Känsla och fart känns återigen bra. Han gick ur slalom pga skenorna och när jag vänder upp för att ta om drar han upp på a:et= disk. Sen börjar slalomet strula så väljer att få honom ta slalomet och springer sedan av genom att låta honom ta en tunnel. Eftersom jag hade ett lopp kvar ville jag inte att han skulle få en negativ känsla utav slalomet.

Vårat sista lopp för dagen var hoppklass. Ja, vad ska man säga….behöver träna att han sitter kvar i starten 😉 När vi sedan väl körde är känslan så jäkla skön. Han tar återigen slalomet klockrent. Är supernöjd över bakombytet vid hinder 9-10. Så nu blir det träning på starter, bakombyten och ännu mer sug och fokus på att ”dra” på nästa hinder. Han kommer av sig när det dröjer för länge mellan hindren och blir då frustrerad som gör att han gör småhopp mot min hand och skäller.

Allt som allt en underbar dag! Kul att återigen träffa klubbkompisarna och äntligen komma igång med tävlingarna igen 🙂 Tackar mor och far för servicen av mat, filmning och peppningen.
Grattis till alla andra som har varit ute och tävlat i helgen och tagit pinnar med fina placeringar 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s