Öppen träning,tasskoll & VM bana

Veckan har flytit på bra. Känns udda att sitta i baksätet i arbetsbilen och dirigera vägen, men tror nog att hon som skall ta över helgerna kommer fixa det galant! Så nu är det bestämt att jag kommer att arbeta mån-fre och vara ledig helger 😀 I onsdags for jag och skägget till klubben. Det var kanonfint väder så passade på att köra lite lydnad. På onsdagar är det öppen träning på klubben och frivilliga instruktörer håller i lite olika övningar så i onsdags haka jag och Eros på 🙂 Vi var 5 ekipage, en cocker, en mellan schnauzer, en västgötaspets, en golden och en aussie på 4 mån. Lagom stort gäng där vi började med en platsliggning. Hamna jämte schnauzern som jag inte riktigt litade på så gick bara ca 3 m ifrån så Eros skulle känna sig trygg. Han låg still hela tiden dock liiite ryck i bakbenen, men kändes ändå helt ok. Därefter fortsatte vi med tandvisning som det inte finns något att klaga på. Resten av innehållet var inkallning, lf, hoppet och vi avslutade med budförning med främmande människa som funka toppen. Riktigt go träning i ca timmen med bra störningar!

Igår hade jag beställt tid på Blå Stjärna i Borås hos deras sjukgymnast för koll av Eros tass. Brukar inte känna mig trygg med detta djursjukhus, men blev positivt överraskad över deras rehabavdelning och personal. När jag anmält mig i receptionen och satt och vänta, så säger plötsligt hon i kassan: ”Jag måste bara få tacka dig!” Ööö, kände mig lite vilsen, tyckte dock att jag kände igen henne men kunde inte riktigt placera ifrån var? Hon fortsatte och sa att hon hade gått kurs för mig och då ramla polletten ner och jag visste vem hon var 🙂 Hon var så otroligt nöjd med kursen och nu när vovven har blivit unghund har hon enormt stor nytta utav alla övningar och feedback hon fick! Att få sådan pepp emellanåt ifrån ”gamla” kursare är så enormt roligt 😀 Det är då jag får en påminnelse om hur kul det är att hålla kurser och framför allt valpkurser där man får vara med ifrån början och se hur de utvecklas under kursens gång 😉

Nåväl, bara efter några minuter blev jag och Eros inkallade till (kommer fasen inte ihåg vad hon hette) där vi gick igenom bakgrunden för tassproblemet (som jag dock inte vet vad det är). Vilken lugn och härlig sjukgymnast! Har ju varit hos en del under årens lopp och så snabbt som Eros slappnade av har han aldrig gjort. Vi fick gå och trava fram och tillbaka medans hon kollade gången innan vi tog upp honom på bordet där hon börja känna igenom honom. Jag är grymt imponerad över hur cool-lugn Eros är i dessa situationer. Hon böjde och vred på ben och huvud och kände höfter och knän medans Eros bara stog stilla och titta på mig ;).

Efter den kollen lade vi honom på sidan så hon fick massera och känna igenom honom i liggande position. Kan säga att han njöt i fulla drag och låg och halvsov, något som han inte riktigt har gjort hos dom andra jag besökt. Som jag misstänkt så är han något spänd på höger sida vid skuldra och triceps. Då han inte reagerar på böjproven så är det ingen inflammation och vi har ju röngat tassen som såg fin ut så kan man bara spekulera i varför han står och trampar. Teorin vi diskutera är att han kan ha stukat tex en tå för längesedan, men inte visat någon smärta men som gjort att han snebelastat sig. Jag masserar ju honom ca 3-4 gånger i veckan redan nu, men kunde gärna köra en stund varje dag för att hjälpa till att få igång blodflödet ännu mer. Fick beröm för att han var fin och jämt musklad, fin i hullet och att det var en trevlig och lätt hund att jobba med. Sånt värmer alltid mattehjärtat ♥

Att bada i sjöar känns ändå helt ok.

Vi diskutera hur man skulle kunna gå vidare och kom fram till att jag skall testa simning igen. Har ju testat honom en gång i pool förut som tyvärr inte var någon trevlig upplevelse så är lite tveksam till det. Fundera igenom det lite, men känner att siming är ett bra komplement under vintern som träning och att hans tass avlastas samtidigt som det är en helt annan rörelse än vad han är van vid vilket kanske kan hjälpa honom mot trampet. Eftersom han kändes så himla avslappnad och lugn, han sprang självmant upp på rampen till poolen och gick frivilligt in i vattentrasken så tänker jag testa igen. Man bokar 5 gånger där sjukgymnast är med alla gångerna för 500 kr, men sen kan man köpa klippkort och sköta simingen själv. Det är öppet alla tider som sjukhuset är öppet och man bokar 40 min per gång, där man bokar pool och massagerum. Man lägger upp träningen själv där vissa simmar lite längre och masserar hemma medans andra simmar lite kortare och masserar i rummet. Så nu på måndag har vi tid för siming och jag hoppas att det skall bli en trevlig upplevelse. Har ju simmat honom en del i sjöar nu i sommar för att få honom att tycka att vatten är trevligt igen vilket inte har varit några problem, dock är ju inte sjö och pool samma sak men den lugna sjukgymnasten har en positiv inverkan på Eros så håller tummarna för att det skall gå bra 🙂

Avslutningsvis mötte vi sedan upp Catarina och doggsen på klubben för agility 🙂 Var ju ett tag sedan vi körde och kände att lite genrep inför söndagen kan ju vara bra. För att utmana oss så satte vi upp VM banan i agilityklass för indivuduellt, large 😀 Himla rolig bana med luringar lite här och där men vi satte banan på första försöket vilket kändes riktigt bra!

Första rundan:

Andra rundan:

Två rätt lika lopp där slutet är det som skiljer dom åt. Kontaktfälten är något vi måste ta tag i och träna på. Det är gränsfall både på A-et och balansen, men där balansen känns snäppet bättre. Annars känns det riktig flytigt och fint. Farten går det alltid att jobba på men han har bra driv om man jämnför mot förut och han känns säker på vad han skall göra. Han tar slalomet fint, hoppar tajt runt hindren och lyssnar bra vid tunneln nr 17 där det är bortersta ingången som gäller 🙂 Nu laddar vi batterina till söndag genom att anmäla oss till lite fler agilitytävlingar :)!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s