När det ser bättre ut än vad det känns

Både egen träning och Eros träning har varit på sparlåga någon vecka nu när vi har flyttat. Har kört små korta pass på hemmaplan, men idag kom vi äntligen upp till klubben igen för lydnadsträning. Smidigt när det tar knappt 5 minuter till klubben med bil, ännu en fördel med att bo i stan 😉 Vi mötte upp Carro med Mille och Bell för promenad innan träningen.

Idag körde vi igenom:

Platsliggning: Tävlingsmässigt avstånd med något kortare tid. Bell låg jämte och det var även andra ekipage på plan som störning. Eros låg ok, vill dock ha något mindre aktivitetsnivå, då han har lite för mycket myror i brallan 😉 Känns ändå stabilt och tryggt med jämn balans i träningen där han inte *peppar peppar* har rest sig någon gång under träning. Bara att jobba vidare på samma sätt som vi gör.

Rutan: Ett skick på ca 5 m som han gör superfint och ett skick på ca 10 m som även det sitter som en smäck! Därefter körde jag tre skick till med varierat avstånd, utlagd leksak för att bibehålla farten och ett med ”hets” i stående position. Även detta moment känns stabilt, men vi behöver bli säkrare på avståndet och fortsätta jobba på förståelsen. Här ser man dock att det har lossnat väldigt mycket eftersom han söker sig till rutan när den står uppställd 🙂

Apportering: Körde 1:ans några gånger där han är framför mig. Vissa gånger griper han fint och håller still medans han andra gånger rullar apporten. Jag tränar på att få honom titta rakt fram istället för upp mot mig när han håller i apporten, då rullandet försvinner. Vi jobbar med detta samtidigt som vi kör 2:ans apportering. Vad gäller tvåans apportering är det framförallt farten i återgången samt fotposition som behöver stärkas upp. Annars är farten ut och gripandet bra.

Fjärr: Idag testa vi att någon stod bakom Eros (dvs Carro). Körde tre omgångar med avstånd 3 m, 5 m och 2,5 m. Ingen anmärkning på att det står någon bakom, men han bjuder på hakan i backen 😉 Detta måste vi träna bort eftersom han får svårt för att komma upp till sitt när han ligger platt som en brödlimpa 😉 Så här är det fokus på att han håller kvar huvudet uppe och inte blandar ihop fjärren med platsliggning som han gör i dags läget.

Linförighet: Med hjälp av Carro fick vi detta filmat lite idag under kommendering. Känner att jag behöver filma detta mer, då jag får en positiv överraskning när jag ser på filmen. Känslan är ok, men inte bra, men när jag ser filmen är det inte så dåligt som jag tror 😉

Lf är ju vår akilleshäl och eftersom hela lydnadsprogrammet har en röd tråd av lf/fritt följ är detta ett viktigt moment att få till både praktiskt och känslomässigt. Från att ha kämpat med att han går ca 30-40 cm ifrån mig och som en krabba till detta så känns det riktigt BRA även om den rätta känslan inte riktigt vill infinna sig idag. Något som även förstör en del av känslan är min kassa väst, där fickorna är i vägen för sikten. Den skall inte användas mer vid lydnadsträning. Det är bara att traggla vidare, men vi är på god väg till en linförighet som jag kommer känna mig nöjd med 🙂

Annonser

2 kommentarer på “När det ser bättre ut än vad det känns

  1. Ni har kämpat på fint med linförigheten! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s