De två olika ”världarna”

En fin helg är återigen slut och mina två ”världar” har avverkat varandra i en härlig harmoni 😉 För det är så det känns, en ”hundvärld” och en ”vanlig värld” som man ständigt måste pussla ihop för att göra alla inblandade nöjda, både fyrbent som tvåbent 😉

Vanliga världen, har innehållit en träff med gamla arbetskollegor ifrån lagertiden. Vi blev ett härligt gäng på ca 12 personer som satt fredagskvällen/natten lång på Bishop´s arms och tjata ikapp oss 🙂 Det var väldigt kul att se alla igen och jag hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa gång vi ses!

Hundvärlden, bjöd på hundutställning under lördagen. En aning trött och seg efter fredagen väcktes jag utav gitarrspel när far sjöng ” Ja må hon leva” med mor i släptåg vid åtta tiden, ett år äldre var man visst nu oxå 😉 En kameraväska är på väg från annat land och lite pengar i kuvert ficks ifrån mormor, farmor och farfar. Upp och ut med Eros innan mor och far tog med honom på en minisemester i husbil i Alingsås för att hålla sig hemifrån under helgen, då det vankades partaj 😉 Åkte med Carro till Ryda och spana på uppiffade hundar och investera i en ny hundbur i tyg som var 100 lappen billigare än alla andra burar i stan.

Vanliga världen, innehöll lite vila innan det var dax att börja fixa inför kvällens party. Min långväga vän Helen kom och trots att jag bara krävde närvaro hade hon med sig en fin present, två otroligt fina ljuslyktor som är helt i min smak 🙂 Systeryster och Carro dök upp och en god bål (vodka, herrljunga päroncider med skivade kiwis och vindruvor) dracks för glatta livet ihop med en hel del cider 🙂 Stämningen var på topp när taxi beställdes för att vi skulle komma torra in till staden där vi, jag och Helen dansade till stängnings dax. Med ömma fötter vandra vi hemåt och käka lite nattmackor innan vi kröp i säng fram mot småtimmarna.

Idag avvinkning av Helen för att sedan titta ikapp ”Gengångaren” i  soffan innan min andra skäggiga hälft kom hem med mor och far 😉 Han hade skött sig ypperligt och det är skönt att veta att han är i tryggt förvar när han är iväg. Själv hinner jag sakna honom fast han bara har varit iväg ett fåtal timmar, men det är riktigt nyttigt att vi är ifrån varandra ibland eftersom vi lever med varandra i princip dygnet runt 😉

Hundvärlden, bjuder även på en hel del pyssel. Rosetterna har inte kommit upp efter flytten och jag ville inte ha upp ett fult kompostgaller på väggen igen, så har därför snickrat ihop en rosettram som skall upp på väggen istället 😉 Som någon sa på fejjan så finns det ju plats över och därför har jag anmält oss till både agility- och lydnadstävling för att försöka råda bot på rosettglappet 😉 Ska man tävla så måste man ju även träna vilket vi gör i små pass varje dag när vi inte är uppe på klubben och kör mer rejäla pass. Efter några dagars vila är Eros extra taggad, men jäklar vilket fokus han lyckades att ha ändå 😀 Efter kvällspromenixen avslutade vi med att köra inkallning med fokus på ingångar, ställande under gång med snabba ställanden och platsliggning på en gräsmatta en bit bort som bjuder på MYCKET störning i form av allt som hör till stadslivet 😉

Efter passet så känns det riktigt kul och bra inför kommande lydnadstävling och det är bara att hoppas att det håller i sig. Vi jobbar mycket med platsliggningen och framstegen är stora, men det måste ständigt underhållas. Jag kan inte säga annat än att jag avskyr denna jäkla platsliggning där ens egna träning kan gå åt skogen på grund av en annan deltagare 😦 Man måste intala sig att det är bara att gilla läget eftersom det är så lydnaden ser ut idag, men jag hoppas på att det i framtiden kan bli en förändring. Efter att sett på rallylydnad och spanat filmer på IPO så känns det som att det finns bättre alternativ än hur man gör i lydnaden. I ovannämnda grenar lägger man plats med en hund i taget medans en annan kör sitt program vilket innebär att du endast är beroende utav din egna träning. Mycket mer rättvist mot sin hund och det hade känts mycket bättre för en själv. Så håller tummarna för att det kan bli en förändring så småningom i detta momentet 🙂

Veckan som kommer är det fullrulle som vanligt med spännande resor, operation för syster och träning 🙂 Sommaren rusar förbi och det ramlar in antagningsbesked i diverse olika kurser/program som jag har sökt så blir en del ställningstagande framöver, men nu skall jag ut med skägget en sista gång innan den fullspäckade veckan tar sin början 🙂

Tack för alla grattishälsningar jag har fått på fb och på sms, det värmer ♥

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s