De där korta passen som känns så bra!

Att ha EN hund är inte alltid lätt när man är träningssugen i mängder 😉 Eros kämpar på och gör alltid sitt yttersta, men jag vill oftast alltid träna mer än vad vi två kan göra. Jag måste alltid tänka på att inte köra allt för långa pass och vara noga med att läsa av Eros när han börjar bli trött. När man har en till hund sker detta automatiskt när man varvar hundarna med varandra vilket gör att det blir ett annat flyt och tänk i träningen. Jag saknar en andra hund något enormt mycket både i vardagen och på träningarna trots att Eros är oersättlig på många sätt ❤

Detta är något som ibland väcker tunga känslor, då Eros inte blir yngre som gör att det blir väldigt påtagligt emellanåt. Det är inte lätt att vara en dvärgschnauser som kör både det ena och det andra eftersom matte tycker allt är KUL 😉 Tur är väl ändå att Eros har en grym motor och orkar hänga med i alla svängar som jag utsätter honom för 😉

Nåväl, idag har jag kört syster till sjukhuset där hon förhoppningsvis skall få ett smärtfritt knä för första gången på 10 år. Under tiden har jag varit och köpt foder och ett nytt brunt läderhalsband till Eros med ett mindre och behagligare spänne 🙂 Därefter har vi avverkat ett blandpass på klubben där vi fortfarande sitter kvar och väntar på att syrran skall ringa.

Korta pass är oftast väldigt bra både vad gäller det tekniskt och fokuset på Eros. Det gäller att köra få repetitioner med bra resultat för att vi skall kunna köra igenom flera moment innan han blir trött. Idag blev det:

* jobba mer självständigt i slalom
* kontaktfält på balans & a-hinder
* fritt följ
* 1:an & 2:ans apportering
* lite längre pass med platsliggning med varierande tid, avstånd, störningar i forma av fåglar, blött gräs, sol och godis/leksaker som kastades.

Allt som allt fint resultat på samtliga moment 🙂 Är ju agilitytävling i Ulricehamn den 19 Juli och lydnandstävling i Kungsbacka den 21 Juli så det gäller att ligga i med både agilityn och lydnaden, framför allt platsträningen 🙂 Eros känns oftast väldigt fin och jämn, men det finns alltid detaljer att pilla med.

Ne, håller tummarna för att syster ringer snart och att det inte dök upp komplikationer när de väl öppna upp knät. Aldrig kul med operationer!

20130702-150903.jpg
Du och jag Eros ❤

Annonser

2 kommentarer på “De där korta passen som känns så bra!

  1. Rebecca skriver:

    Ofta är dom korta passen bäst, kvalité framför kvantitet is the shit!

  2. Emilia & Strike skriver:

    Känner igen det där… med att ha en hund och vilja göra mer än en orkar/bör utsättas för. Jag kör dock nåt år till med en hund, sen skaffar jag en till 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s