Att testa en annan hund

Det har varit väldigt varmt det senaste så jag och skägget har ”vilat” oss igenom de heta timmarna och aktiverat oss på kvällen. Igår testa jag att jogga en runda i stan med de nyinköpta, men ingångna, jogging/walking skorna. De får 5 av 5 möjliga och det kändes riktigt lätt att springa trots några veckors uppehåll 🙂 Skägget är världens bästa jogging vän och håller ett jämt och fint tempo turen igenom. Vi tog oss runt på ca 40 min, då med upp- och nedvarvnings promenad inräknat, så det kändes ändå hyfsat oki. Nu kan man bara förbättra!

Radaparet redo för lite motion

Idag var det agility på schemat. Hämta upp Carro med Bell och Mille innan vi åkte till Borås Bk. Planen var väl först att bara köra lite kombinationer, men efter lite bygge så blev det en fartig bana med ”luringar” 😉 Blev en förvånansvärt bra träning då vi lyckades få fram samma fel på träning som dyker upp emellanåt på tävling d.v.s drag på fel hinder, sena kommando från oss förare och lite slalomstrul då farten in var hög. Kul var det i vilket fall som helst och vi sprang som tokar båda två eftersom det blev en spring bana 😀

Håller fortfarande på att lära mig ritprogrammet så avstånden blir inte alltid helt hundra.

Sen eftersom Carro har två hundar att springa med och behövde hämta andan lite mellan varven så fick jag testa att springa med Bell idag 🙂 Jösses, vad kul det är med en hund som har mer driv och fart i sig som man kan skicka lite mer ;). Vi blev båda impade att hon tog gungan så bra med mig eftersom detta är ett hinder som hon har haft det lite jobbigt med. Vi hamnade även på film där man ser att hon tappar lite fokus vid slalomet och spanar mot matte, men annars kändes det riktigt bra, DUKTIGA BELL!

Avslutningsvis körde vi även två omgångar platsliggning med Eros och Bell som även detta kändes tryggt och fint. Gäller att underhålla lydnaden eftersom vi även skall tävla i ettan snart igen 🙂 Behöver dock få till mer platsträning med andra hundar så får se om jag kan leta upp ett gäng som vill ställa upp. Imorgon blir det eventuellt stads besök med syster och son då det är torsdagskväll med uppträdande. Det skall även börjas packas inför helgen då jag och Carro med hundar skall upp till Karlstad för en hel helg med agilitytävling. Känns som det kommer bli en toppen helg! Nu, natti natti!

Ett utslaget skägg efter god agilityträning!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s