Det blev bara ett halvt KM

En god helg har återigen passerat förbi och en ny vecka har börjat. I helgen var det som känt dax för KM:et i lydnad och bruks. I lördags var det bruks och igår lydnad. Lördagen var uppdelad i tre delar, första delen var en uppletar ruta i skogen på 50×50 m, i den andra delen var det bruksmoment som vi själva hade valt och sista delen bestod utav en uppletar ruta på lydnadsplanen. Man hade 8 minuter på sig att fördela på de båda rutorna och tiden som var kvar efter första rutan fick man med sig till den andra. Det var 8 föremål utlagt, där vi som deltog inte visste hur många det var i varedera ruta. Vi visste bara att det var tvunget att finnas minst ett föremål i vardera ruta. Vid lottningen drog jag nr 21 vilket innebar att vi var sist ut som även innebar några timmars väntan. Stämningen var på topp och alla var laddade och taggade 😀

När det var några hundar kvar dök mor och far upp då jag hade begärt att få lite foton tagna på oss. Inte ofta jag själv fastnar på kort (dock inget jag lider utav 😉 ), men tänkte att det kunde vara kul att få lite lydnadsbilder på mig och skägget 🙂 Eftersom vi bara har kört upplet typ tre gånger föregående vecka och det är det enda uppletet han har kört i hela sitt liv hade jag inga förväntningar alls. Döm om min förvåning när skägget sticker iväg som en pil in och ut i djupet på rutan 😉

Ja, vad skall man säga? Han jobba på grymt bra och medans jag gick utmed baslinjen såg jag en petflaska en bit in i rutan som även Eros upptäckte efter ett tag. Mycket hejjande och peppande så tar han den utan bekymmer. Blev fundersam om jag skulle bryta och ta med mig resten av tiden till nästa ruta, men eftersom han stack iväg igen lät jag han hållas lite till. Rätt som det är ser jag hur han börja jobba mer intensivt runt några stenar och hur han tillslut skuttar upp på den största stenen med viftande svans och bekräftar att han har funnit något genom att titta på mig 😉 Manar på honom att ta in det och visst var det ett slemmigt, tygaktivt föremål som han kom in med 🙂 Därefter bröt jag och laddade om inför lydnaden.

Lydnaden bestod utav olika moment som hade olika koefficienter i fyra grupper. Man skulle välja ett moment ur varje grupp förutom i grupp fyra där man fick välja fler om man ville. Koefficienten fick sedan inte överstiga 15, men den fick gärna vara lägre.

Ur grupperna valde jag följande:

Grupp 1: Fritt följ högre
Grupp 2: Inkallning rak 25 m
Grupp 3: Apport trä
Grupp 4: Ställande under gång och läggande under gång

Kände att jag inte ville fega igenom alltihopa så utmaningen blev ett fritt följ och inkallningen 😉 Hade funderingar på att ta tungapport som jag tränade in i fredags, men där fega jag tyvärr ur 😉 Nåväl, kortfattat kan jag väl säga att vi behöver mycket träning vad gäller fria följet. Inga nyheter i för sig eftersom det verkligen är vår svaghet och nu i skarpt läge fick jag det verkligen bekräftat. Han var väldigt svävig  i positionen både fram och bak och ifrån mig och fokuset var inte på mig. Inkallningen satt som en smäck och likaså ställande under gång. Apporten såg ut att bli suverän fin stadga, bra fart ut på kommando, fint gripande, men sen händer något och han stannar ca 4 m ifrån mig och jag ser att han står i ”bus” position. Ett fint kvitto på att inte busa mer med apporten med andra ord 😉 Sedan blir det missförstånd i läggandet under gång och jag får ge dubbelkommando.

Jaja, finns mycket att förbättra, men det fanns även några guldkorn som jag plockar med mig och eftersom vi har ”släppt” lite på lydnaden det senaste så var det inte så konstigt att vissa moment blev sämre än vanligt 😉 Domaren kom fram efteråt och gav lite tips och avslutade med att säga att vi var ett härligt ekipage att se på. Det kan bli riktigt fint om vi får ihop bitarna och han önska oss lycka till i framtiden 🙂

Efter lydnaden var det dax för sista rutan som då var uppe på planen. Kände att Eros började bli lite trött, men han kämpade verkligen in i det sista. Trodde inte ens att han skulle fatta att han skulle söka på planen, men man skall inte underskatta skägget 🙂 Två föremål in även i denna ruta så totalt fick vi med oss 4 föremål av 8, inte fy skam! Totalt så slutade vi på en tredelad 12 plats av 21 stycken hundar 😀

Väl hemma blev det en kort vila innan det var dax att ladda inför lite partaj på kvällskvisten, dock inte på klubben. Hade en suveränt rolig kväll med mycket dans, träff av nytt folk som inkluderar en grymt uthållig kille som ville ha mitt nummer 😉
Dök i säng vid 03.30 och hade ställt klockan på 08.30 för att komma upp till lydnaden som började vid kl 10.00.

När jag vaknar och tittar ut öser regnet ner ihop med blåst och trots att jag var pigg och laddad var det bara att sätta min egna vilja åt sidan för Eros skull. Jag kräver inte att han skall fixa en plats i ösregn och jag vill inte riskera någon inför nästa tävlingssäsong, nu när vi äntligen har fått en såpass fin platsliggning så, jag valde att stryka oss. Det fick bli en lugn och skön söndag inomhus istället och Eros verkade inte lida utav det beslutet, utav snarare tvärtom då han var rätt mör efter lördagens aktivitet 😉

Har haft en riktigt rolig helg och jag tackar alla för trevligt sällskap och ger ett extra stort tack till klubbmedlemmarna som gjorde ett toppenjobb med KM:et!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s