Spåra, pausa, lydnad

I förmiddags var jag på möte med min handläggare på arbetsförmedlingen. Det är bra märkligt att antingen händer ingenting och sen när det väl händer något så händer allt på en gång och gärna så det krockar. Förhoppningsvis är det lite roliga saker på gång och om allt går i lås kommer min framtid se ljus och annorlunda ut 😉 Direkt efteråt mötte jag upp Tina med Helge och Alfons i spårskogen. Otäckt när man själv sitter och skriver ett meddelande och skall trycka på skicka om träningsdejt och man inte hinner, då man precis får ett meddelande själv ifrån personen i fråga 🙂

Jag gick ut ett spår till Helge och Tina gick ut till Eros. I Eros spår ville jag har fler apporter än vanligt, både vanliga och skogspinnar, så det blev 9 st plus slut. Spåret blev 815 m långt och låg i ca 1 timme och jag tror det är det längsta spåret vi har gått hittills 🙂 Ja, va ska man säga. Det goda spårarbetet håller i sig, peppar peppar! Alla pinnar in och 8 av 10 markerades fin fint! Härlig känsla att gå där bak i snöret och se hur han jobbar sig igenom sly, hoppar över bäckar och stockar, fixar höjdskillander som heter duga och nästan simmar i sumpmark 🙂 Han hade fint tempo och spårade riktigt noggrant med ett drag i linan som visade att han hade bättre koll på spåret än vad matte hade 😉

Efter promenad och ett bra spårarbete åkte vi hem för att käka och vila lite för att åter vara på klubben kl 17. Då var det dax för lydnad och platsträning med skott. Ett toppenpass blev det med lite av varje 🙂 Valde att lägga platsen ”ur” tävlingsposition. Han fick ligga mot skytten för att se honom, då jag redan vet sen innan att Eros har hög förväntan på skott. Idag var inget undantag så när skottet kom började svansen vifta hysteriskt och han reste sig (därför jag inte vill köra det tävlingsmässigt). Jag gjorde ingen affär utav det utan försökte lägga honom ner igen, men nu var intensiteten något för hög så han blev sittandes istället 😉 Orsaken till denna positiva förväntan heter viltspår 🙂

Vi behöver mycket mer träning med skott för att neutralisera skotten så funderar på att införskaffa en knallpåk för att inte vara beroende utav andra. Ser inga problem med själva skotten, utan fokus är att fortsätta att bygga på vår fina trygga platsliggning och separat lägga in skotten så småningom för att inte förstöra något. Därefter körde vi en budföring, något som Eros älskar, men vi behöver jobba upp att man kan sitta kvar och bli klappad innan man sticker iväg igen 😉  Avslutade med en ”vanlig” platsliggning där han låg 3.25 min på ca 15 m avstånd med bara ett endaste litet bakbensryck, så avslutade träningsdagen på topp!

träeros Mellan-benen-kort under platsliggning 😉

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s